een koers varen


een koers varen 1.0

zich bij wat men doet laten leiden door een vaste gedragslijn; een handelwijze volgen
Steeds met een bepaling bij koers om aan te geven welke gedragslijn of handelwijze gevolgd wordt.

Algemene voorbeelden


De Peruaanse regering heeft voordeligere samenwerkingsvoorwaarden beloofd als de gaspijpleiding naar een Peruaanse haven zou voeren. De Boliviaanse regering moet een voorzichtige koers varen, want ze heeft de steun nodig van delen van de oppositie om het project in het parlement met de vereiste tweederde meerderheid te laten goedkeuren.

http://www.noticias.nl/globalisering_artikel.php?id=487,

Volgens PvdA-fractievoorzitter V. Molkenboer zijn de problemen in Leiderdorp terug te voeren op de snelle groei van de gemeente en de uitbreiding van de taken door de decentralisatie van de overheid. "Wethouders steunen daardoor zodanig op hun ambtenaren, dat ze geen onafhankelijke koers meer kunnen varen."

NRC,

En dus vaart Colen haar eigen koers, met het fatsoen in het vaandel.

De Standaard,

Het tempo in de ontwikkeling van ICT-technologie en het internationale karakter daarvan, veroorzaken een constante spanning tussen enerzijds de wens om snel duidelijkheid te krijgen over wat kan en mag, en anderzijds de opgave om zorgvuldig om te gaan met de soms fundamentele vraagstukken die ICT opwerpt. Daarbij moet een internationaal realistische koers worden gevaren.

http://ciconline.ez.nl/files/DeDigitaleDelta.pdf,